• NL
  • |
  • EN
Boy Jansen Switchtron Boy Jansen LinkedIn 06 - 21 98 27 53
Hans Kuiper Switchtron Hans Kuiper LinkedIn 0321 - 328 050
Boy Jansen Switchtron Patryk Swizewski LinkedIn 0321 - 32 80 58
Karin van Putten Switchtron Karin van Putten LinkedIn 0321 - 328 050

Switchtron is Lichtspecialist

Switchtron is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van energie- en kostenbesparende oplossingen voor de elektrotechnische branche en verlichtingsindustrie. Switchtron biedt verlichtingsoplossingen voor de utiliteit, de retail en de zorg. De focus ligt op efficiëntie. Daaruit zijn prefab producten ontstaan die gemakkelijk installeren mogelijk maken. Switchtron zorgt dat er bij het installeren vrijwel niets fout kan gaan en helpt daarmee faalkosten uit te sluiten.

Switchtron heeft verschillende merken in het assortiment. Elk merk heeft een eigen identiteit. Door de merken te combineren heeft Switchtron een totaalaanbod geschikt voor elk project. 

De beste oplossing, niet de duurste

Switchtron wil het volgende voor haar klanten realiseren:

  • Het leveren van de beste oplossing, niet de duurste.
  • Het zorgen voor vermindering van energieverbruik.
  • Het minimaliseren van faalkosten door inzet van prefab producten.
  • Het flexibel en direct renovatieproof installeren.
  • Het bereiken van de laagst mogelijke total-cost-of-ownership per m2 van de verlichtingsinstallatie. 

Door een deel van de logistiek boven het plafond te combineren met de verlichting eronder, kan Switchtron het gehele verlichtingsplan uit handen nemen.

Switchtron timeline

1 sep 2006

Oprichting Switchtron

Switchtron is in september 2006 opgericht. Na vele jaren gewerkt te hebben voor VEKO lightsystems besloten Rob Groot Koerkamp en zijn toenmalige compagnon om voor zichzelf te beginnen. De railsystemen voor de utiliteit en het verlichtingsmerk Ocab werden overgenomen. Switchtron werd opgericht met als belangrijkste producten de railsystemen en de Ocab downlights. Switchtron vestigde zich in Dronten, centraal in het land. Daar wordt tot op vandaag alles, van productie tot verkoop, gerealiseerd.

1 jun 2009

Verhuizing naar De Amer

Tegen de zomer van 2006 is Switchtron naar een nieuw pand verhuisd. Het nieuwe onderkomen van Switchtron bevindt zich aan De Amer te Dronten. De verhuizing was noodzakelijk om de ingezette groei verder te kunnen doorzetten. 

10 dec 2014

Lancering nieuwe website

In 2014 heeft Switchtron een nieuwe website gelanceerd. Deze stap is gemaakt om ook op online vlak verder uit te kunnen groeien tot gewaardeerde marktspeler.

3 apr 2017

Ontwikkeling lichtlijnen

In 2017 heeft Switchtron haar aanbod uitgebreid met lichtlijnen voor industriehallen. Hiermee is het portfolio van Switchtron nog completer geworden.